JULIOL

2014-07-23 21:58

Juliol, setè mes de s' any en es calendari gregorià i té 31 dies, és es millor mes per a sembrar a s'hort verdures com ses bledes, ses carxofes, ses coliflors i altres cols, ses mongetes tendres, es naps i ses pastanagues; també podem sembrar endívies, maduixes i tomàtigues tardanes, peró no son ses úniques feines que convé i que podem fer aquests dies a s'hort, en es Parenostic pagès de 2014 hi trobam aquestes recomanacions i informació:

És es moment de recollir apis, fesolets verds, ciurons, tomàtigues, pastanagues, els cereals, es primers melons d' olor i alguna cíndria primerenca, noltros també esteim recollint pebrots, albergínies, algun cogombre, cebes, i carabasses... també carbassons i alfàbrega per amanir es tomaquets, ses ametlles també les anirem a collir durant sa lluna vella.

A causa de sa calor s' ha de tenir precaució a s' hora de regar, no ho hauriem de fer mai a ses hores de mes calor i haurem de donar aigua abundant, tampoc s' aconsella treballar sa terra durant aquestes hores de mes sol.

És es moment perfecte de tractar i tapar ses ceps perquè no es cremin i a es adobar es tarongers.

Tot açò i alguna coseta més: es moment de collir ses tàperes!, i un cop collides envinagrarles per poder menjarles en un parell de setmanes.

A socpetit.cat podem trobar dites del mes de juliol, jo he triat una que ens serveix de molt bon consell: 

Pel juliol, beure, suar i sa fresca cercar!.